Spelen met taal (Industry of Love)

Nu kon ik even rustig nadenken in elk geval, in de lift. Alles gaat altijd maar door. En je kan het nooit stoppen, je kunt er ook niet terug uit, niet achteruit, alleen maar door. Je moet altijd maar door, niets kan je. Das niet waar, trouwens. Nee, er zijn dingen, die kan je wel stop zetten, he. Weet je wat, bijvoorbeeld? Stopwatch. Die kan je stop zetten.

Stopwatch! Is een mooi woord, he? Stopwatch! Das een mooi woord, want het beschrijft de actie, als het ware. Want het is: stop!..watch! Dat zijn de mooiste woorden, vind ik. Net als schilderij, is ook zo'n woord, want:
schilder!..ei!

Of foto: fot!oO!!! En natuurlijk de allerbekendste, die kennen we allemaal:
armoedzaaier. Arrrmoed..zaaier! Heerlijk he, spelen met taal, ik hou daar zo erg van. Spelen met taal, zo'n woordspelingtjes maken. Van die dingen omdraaien, en dan: Hahah, speels effect, hahahaha! Vind ik ook veel leuker dan harde grappen. Harde grappen, daar hou ik niet zo van, een beetje te makkelijk. Een beetje kort door de bocht, bijvoorbeeld zo'n grap:

D'r komt een dokter met uitslagen bij de patient en die zegt: Nou meneer, ik heb slecht nieuws en ik heb goed nieuws! Het slechte nieuws is: U heeft kanker!, maar het goede nieuws is. Oh, nee, het is eigenlijk alleen slecht nieuws! HAHAHA!! Das te makkelijk.

Maak dan, in plaats daarvan, zo'n leuke, speelse woordspeling, bijvoorbeeld:
Je doet een uurwerk in de blender. Das al goed, he. Enne, dan drink je het op. Wat hoor je dan? Klok-klok-klok-klok! HA! Godverdomme, das.. ooohh!

Klok-klok-klok.. koekoeksklok, daar was ik aan toe!


Deze tekst is uitgetypt door een van de mensen achter Hans Teeuwen.NET of door een inzending naar Hans Teeuwen.NET, bij het overnemen van deze tekst gelieve dan ook een vermelding naar Hans Teeuwen.NET te plaatsen.

(< Ga terug)