Hans Teeuwen Zingt (2007)

Hans Teeuwen zingt 'liedjes die door anderen al veel eerder, veel vaker en veel beter zijn gezongen'. De carrièreswitch van cabaretier naar subtiele jazz-zanger eind 2006/begin 2007 is een daverend succes gebleken voor Hans Teeuwen, hij staat lange tijd in de nachtclub Panama waarin hij liedjes vertolkt van artiesten als Frank Sinatra, Billie Holiday en Sarah Vaughnan. Meer informatie over zijn show "Hans Teeuwen zingt" vind je op deze pagina.
DVD en CD
Eind 2007 kwam er een CD en DVD uit van "Hans Teeuwen Zingt".

Tracklist DVD:
1. Love For Sale (instr.)
2. Come Fly With Me
3. Luck Be A Lady
4. Pennies From Heaven
5. Witchcraft
6. It Had To Be You
7. The Best Is Yet To Come
8. I Concentrate On You
9. Wee (instr.)
10. The Lady Is A Tramp
11. Please Be Kind
12. Willow Weep For Me
13. You Make Me Feel So Young
14. Angel Eyes
15. I Got A Woman
16. Route 66
17. Toegift: de eigen nummers
18. Tot slot: Fly Me To The Moon

Tracklist bonus CD:
1. Come Fly With Me
2. Luck Be A Lady
3. Pennies From Heaven
4. Witchcraft
5. It Had To Be You
6. The Best Is Yet To Come
7. I Concentrate On You
8. Wee (instr.)
9. The Lady Is A Tramp
10. Please Be Kind
11. Willow Weep For Me
12. You Make Me Feel So Young
13. Angel Eyes
14. I Got A Woman
15. Route 66
16. Toegift: de eigen nummers

Recensies
"Na zijn betreurde afscheid van het cabaretgenre is de meest intense performer van Nederland bezig met een wonderlijke carrièrewissel: hij zingt. En hoe. In de Amsterdamse club Panama* brengt Teeuwen onder begeleiding van een waanzinnig goede band een hele rits klassiekers ten gehore uit het zogenoemde Great American Songbook, ofwel de liedjes die artiesten als Frank Sinatra, Billie Holiday en Sarah Vaughan 'al veel eerder, vaker en beter ten gehore brachten', aldus Teeuwen zelf. Wees niet bang voor My Way en dat soort ellende; het gaat hier om een klassiek repertoire, geschreven door de Gershwin-broers, Cole Porter en Duke Ellington. Teeuwen zingt ze getergd, springerig en mooi gefraseerd."
Intermediair 25 januari 2007

"Teeuwen heeft een band om zich heen verzameld waar een debuterende jazz-zanger alleen van kan dromen"
NRC 19 januari 2007

"Wat een timing, wat een stem, en wat een tekstbehandeling. Teeuwen 'doet' Sinatra, maar hoewel zijn stem net zo'n zilverig-hard streepje heeft en hij net zo vakkundig blijkt in het laten spreken van de woorden, staat daar bepaald geen imitator"
Leids Dagblad

"Nu is Teeuwen jazzzanger en zo fantastisch, overrompelend en swingend -met jazzfenomenen Benjamin Herman en Jesse van Ruller in zijn band- dat hij gerust de muzikale revelatie van dit seizoen mag heten."
Gooi en Eemlander
De band
De band waarmee Hans Teeuwen zijn nummers ten gehore brengt:

Jesse van Ruller, gitaar
Al in 1995 winnaar van de Thelonious Monk Competition in Washington; onlangs verscheen zijn nieuwe, in New York opgenomen CD Circles.

Benjamin Herman, altsax
Dit jaar winnaar van de VPRO/Boy Edgarprijs, en eigenaar van een complete prijzenkast met zijn New Cool Collective.

Gideon van Gelder, piano
Volgens NRC Handelsblad een van de grootste talenten uit de nieuwe jazzgeneratie, onlangs Summa Cum Laude afgestudeerd aan het Amsterdams Conservatorium.

Sean Fasciani, bas
Won vorig jaar op het North Sea Jazz Festival de Dutch Jazz Competition for Best Group als lid van het Franz von Chossy Trio.

Joost Kroon, drums
Drie jaar geleden afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium met een 10 Cum Laude en vast lid van het New Cool Collective.