Shows

De solo-shows van Hans, van Hard & Zielig tot Industry of Love aan toe. Wij van Hans Teeuwen.net hebben veel over deze shows weten te verzamelen, alles vind je via deze pagina! Naast de solo-shows is er ook aandacht voor de show met wijlen Roland Smeenk in 1992, Heist, en "Mannen van de radio", die vind je beiden onder de solo-shows, onderaan deze pagina. Daarnaast is er ook aandacht voor Hans z'n werkzaamheden als zanger, regisseur en acteur.

Hard & Zielig (1995)
De eerste solo-show van Hans Teeuwen, de cabaretier is kei-zenuwachtig en vertelt zijn zielige verhaal van zijn ongelukkige liefdes, van eenzaamheid en vooroordelen, begeleid door hoogstens zijn pianospel. Hij vertelt ook de sprookjes van de vos, de raaf en de vogelverschrikker, het jonge meisje en de zeven Turken, en de bijbel. Hans Teeuwen is in deze show hard, en zielig, klik hier om alles over deze show te lezen.
Met een Breierdeck (1997)
De tweede show van Hans, monologen van de cabaretier: Roodkapje probeert een nieuwe carriëre als cabaretiëre. Het verhaal van een lelijke schooljongen en zijn mooie lerares en een Friesin als beginnend hoertje in Amsterdam. Deze show levert Hans de status op van 'grootste cabarettalent van de jaren negentig'. Sex, geweld en grof taalgebruik, klik hier voor alles over deze show.
Trui (2000)
De cabaretier bidt voor een goede voorstelling vol humor. Hij vraagt zich ook af hoe het zou zijn om badmeester te zijn en haalt herinneringen uit zijn jeugd op. Hans Teeuwen schreef deze show in een paar maanden tijd en bewijst hiermee weer helemaal de oude te zijn, krankzinnige verhalen, absurdistische liedjes en nietszeggende analyses wisselen elkaar in ijl tempo af, klik hier voor alles over Trui.
Dat Dan Weer Wel (2002)
De wereld van Hans Teeuwen bestaat uit gekken en kuthoeren. Dat was al zo in Hard & zielig en dat is in zijn vierde programma niet anders. Toch breekt de cabaretier in Dat dan weer wel met die traditie. Niet langer hopt hij van verhaaltje naar gestoord typetje - sterk leunend op zijn beperkte repertoire aan stemmen - maar brengt hij stand-up comedy van ongekende klasse, klik hier voor alles over deze show.
Industry of Love (2004)
De vijfde show vertelt het verhaal van Arnoud Jan de plank en Elvira de stok die heimelijk verliefd zijn op elkaar en proberen een dun boekje over betonrot te stelen [..] rustieke Ebbebos. Industry of love is een voorstelling die poogt de mythe van de wilskracht aan de kaak te stellen, zonder daarbij bepaalde tendensen uit het oog te verliezen. Maar schijn bedriegt, klik hier voor alles over deze show.
Spiksplinter (2011)
Snoeiharde grappen worden in Spiksplinter afgewisseld met muzikale intermezzo's, een goocheltruc en Teeuwens unieke improvisaties. Het kenmerkt de diversiteit in deze zesde show van Hans Teeuwen. Legendarisch zijn nu al de scènes Broodje Worst en Aarslikker Danny. Klik hier voor alles over deze show.
Echte Rancune (2016)
Op 19 januari 2016 kondigde Teeuwen aan dat zijn zevende Nederlandstalige soloprogramma Echte rancune in het najaar van 2016 in première zou gaan. Hij maakte ook een Engelstalige bewerking van de show voor een tournee in het Verenigd Koninkrijk. Het is de zevende Nederlandstalige show van Hans Teeuwen een heerlijk stuk top entertainment om de spreekwoordelijke vingers bij af te likken.
Nou Lekker Dan (2020)
Op 29 januari 2020 kondigde Teeuwen zijn show Nou lekker dan aan. Na het spelen van de eerste try-out werden in maart echter alle geplande voorstellingen voor onbepaalde tijd uitgesteld wegens de maatregelen tijdens de coronacrisis.

Heist (1992)
De show waarmee Hans Teeuwen doorbrak, Heist, samen met Roland Smeenk won hij hiermee het Camaretten festival in 1991, om daarna te gaan touren door het land met deze show. Helaas kwam Roland Smeenk om bij een auto ongeluk tijdens de try-outs en ging het niet door. Wel is er een CD verschenen van de show en vind je beeldmateriaal ervan op de Industry of Love DVD, klik hier om alles over deze show te lezen.
Mannen van de radio (1995-97)
Hans Teeuwen en Pieter Bouwman waren regelmatig te horen als "De Mannen" in het VPRO-radioprogramma "De Avonden". Tijdens de afwezigheid van Hans Teeuwen nam Theo Maassen zijn taak over. De teksten zijn geïmproviseerd en soms heel melig. De mix van deze cabaratiers heeft geweldige sketches opgeleverd, verscheidene sketches zijn op cd verschenen, klik hier om alles over deze radio-show te lezen.
Poelmo (2002)
Poelmo is een 8-delige TV-serie uit 2002 met Hans Teeuwen, Pieter Bouwman en Gummbah gebaseerd op de theatervoorstellingen die deze drie speelden in het najaar van 2000 en het voorjaar van 2001. Hylarische telefoongesprekken, conversaties en de meest maffe activiteiten waren het gevolg. Hun absurdisme slaat alles en niets, klik hier om alles over deze TV-serie te lezen.

Hans Teeuwen zingt 'liedjes die door anderen al veel eerder, veel vaker en veel beter zijn gezongen' (2007)
De carriëreswitch van cabaretier naar subtiele jazz-zanger eind 2006/begin 2007 is een daverend succes gebleken voor Hans Teeuwen, hij staat lange tijd in de nachtclub Panama waarin hij liedjes vertolkt van artiesten als Frank Sinatra, Billie Holiday en Sarah Vaughnan. Meer informatie over zijn show "Hans Teeuwen zingt" vindt je op deze pagina.

Als acteur speelde Hans Teeuwen in de film Jezus is een Palestijn (1999) (informatie op Wikipedia), leende hij zijn stem aan de film Minoes (2001) (informatie op Wikipedia) en als regisseur was hij verantwoordelijk voor de film Masterclass (2005) (informatie op Wikipedia).