Tekst toespraak tijdens onthulling beeld Theo van Gogh (18 maart 2007)
Onderstaande tekst komt van de toespraak die Hans Teeuwen gaf tijdens de onthulling van het beeld voor de overleden Theo van Gogh genaamd "De Schreeuw". De toespraak ging gepaard met een liedje. Het bijhorende filmpje van de toespraak is te vinden door hier te klikken. Indien je aanvullingen of verbeteringen hebt voor onderstaande tekst kan je ze mailen naar remy[at]hansteeuwen.net. Bedankt!


Tekst van toespraak en liedje
Minister Donner kondigde een kleine 2 weken na de moord op van Gogh aan dat de wet tegen smadelijke godslastering weer eens van stal gehaald moest worden. Een prachtig één tweetje van de minister met Mohammed Bouyeri zonder wie dit beeld er niet was geweest maar die er helaas vanmiddag door detentieverplichtingen niet bij kan zijn. Jammer! Ik heb best wel vaak gehoord van mensen die zeiden; Theo had het toch wel aan zichzelf te danken, want wat die er allemaal uitflapte zeg! Mensen betichten van dierensex, nou, werkelijk. Als mensen mij zouden betichten van dierensex, ik zou me echt betrapt voelen. Dat is iets tussen mij en mijn snoek, mijn snoek Ali. Het kwetsen van gelovigen dames en heren, dat moet toch echt, dat doet zo'n verschrikkelijke pijn, als mensen tot in het diepst van hun overtuiging gekwetst worden. Door een tekening bijvoorbeeld, dat is niet te doen, een mes in je buik is er niks bij! Dan is het nu tijd voor een lied, een schitterend lied al zeg ik het zelf, het zou misschien kunnen zijn dat er mensen zijn die zich door dat lied gekwetst worden, dat is absoluut niet mijn bedoeling. Ik heb niks tegen geloven, ik heb niks tegen Christenen, niks tegen Moslims, ik heb niks tegen negers, niks tegen blanken. Het enige waar ik iets op tegen heb zijn de Joden. Nee ook niet trouwens, nee nee nee. Nee, die kunnen tegen een grapje. Zij wel. Nou, daar gaat die dan.

Zet God op de pot, stop de profeet maar in je reet en dans voor het vrije woord.
En als je dan wordt doodgeschoten heb je van dit lied genoten.
De een die wordt verdreven, de ander wordt vermoord;
hiep hiep hoera het vrije woord!

Christenhonden, geitenneukers, iedereen doet mee.
Jezus en Mohammed op een openbare plee.
Nee ik mag niet kwetsen, mijn excuses en ik zal,
voor straf laat ik me laten pijpen door de Meiden van Halal.

Het vrije woord gaat nooit verloren, al vliegen de kogels om je oren.
Maar als zo'n baard me dood wil schieten, hoop ik dat-ie mist.
Want ik ben een bon-vivant, ik ben geen zelfmoordterrorist.
Je bent moeilijker te raken als je bereid bent af te slanken,
in die zin had van Gogh het allemaal aan zichzelf te danken.

Ehm, er was nog een regel. Even denken, dat was de leukste. Het was iets met vergeving ofzo. De zon schijnt dames en heren, dankjewel Theo! Sorry burgemeester, bij u hagelde het. Er was nog meer. Mijn DVD's zijn nog steeds verkrijgbaar bij de betere DVD handel, eh ik had nog iets. Vrije woord, moord, eh..
(< Ga terug)