Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

De zieke 5 (#5 Poelmo)

De zieke 5 gaan op reis, door J.H. Adrianus Roerholds.

De zieke 5 zijn bijeen in hun hoofdkwartier in de Zuid-Nederlandse stad puntje-puntje-burg. Een halfbakken middagzonnetje werpt slappe stralen door het raam van het vertrek. Simon, 31, longkanker, zit aan tafel en is in een verscheurende hoestbui verwikkeld. Iwan, 30, aids, staat voor het raam en eet vol overgave een nuts. Jonas, 29, blind, ligt op de bank te slapen met een blindestok losjes in de rechterhand. En Tina, 36, MS, en Gerda, 32, hersentumor, zitten in de vensterbank.

Gerda voert het woord: 'Ik blijf erbij dat blindheid geen ziekte is, het is een handicap, ik bedoel, het is vervelend natuurlijk want je ziet niets. Maar je voelt je niet slap, moe of misselijk, je hoeft geen medicijnen te slikken en je gaat er niet dood aan. Tenzij je onder een tram loopt, maar die hebben wij hier niet'. Simon, die inmiddels uitgehoest is, probeert de nadere crisis te bezweren en doet een lijmpoging. 'Ik geloof dat Jonas aan de diarree is, dat is toch wel een soort ziekte, diarree?' Hij hoest als een zwangere buidelrat. 'Natuurlijk is dat geen ziekte', snauwt Gerda. Ze kucht als een seniele lama, richt haar blik op het plafond en gaat verder. Jonas moet dus uit de groep tenzij hij snel een echte ziekte op loopt. Laten we zeggen, binnen nu en een week. Anders gaat hij niet mee op vakantie en gaan wij verder onder de naam 'De zieke 4'. Een loodzware stilte steekt de kop op in het hoofdkwartier, een stilte die door de piepende ademhaling van Simon van een spotgoedkoop plastic Hema-lijstje wordt voorzien. In de verte probeert iemand tevergeefs een brommer te starten.


Deze tekst is uitgetypt door een van de mensen achter Hans Teeuwen.NET of door een inzending naar Hans Teeuwen.NET, bij het overnemen van deze tekst gelieve dan ook een vermelding naar Hans Teeuwen.NET te plaatsen.

(< Ga terug)