Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

Mariska van de Peijnakker (#2 Met een Breierdeck)

Jaha. JA. Goedenavond eh, dames en heren. Mijn naam is Mariska Van De Peijnakker, maar de meeste kennen me natuurlijk gewoon als Roodkapje, enne….Ja, nou, kijk; aan de ene kant is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar soms, he, soms is dat ook heel erg, eh, vervelend…..dus……Ja, nee, want kijk; ik ben mijn eigen cabaret begonnen, enne, wat er heel vaak gebeurd is, kijk, dan kom ik op als Mariska Van De Peijnakker, maar dan mensen mij, en zan zeggen ze; “Hee, Roodkapje….” Ja, maar dat is heel vervelend, want ik ben ook andere dingen in mijn nieuwe cabaret begonnen, en mensen willen ja, die willen ja, praten over wat er eigenlijk gebeurd is, met mijn grootmoeder, met de jager en die toestanden…ja…..En dan vragen ze altijd aan mij; “Was dat toen dan echt nodig om die wolf open te snijden, steen in zijn buik te stoppen, en hem in die put gooien???” En dan zeg ik; “Als je daar niet bij bent geweest, dan kan je daar niet over oordelen!!!!” Dat is gewoon zo in extreme situaties, dan doen mensen soms dingen waar je dan achteraf over denkt van; “Ja…..misschien zou ik het dan anders gedaan hebben.” Maar op zo’n moment gaat dat zo…..dus…..Maar mensen zien mij nog steeds altijd als Roodkapje, terwijl ik al jaren als Mariska Van De Peijnakker door het leven ga. En in de showbizz is daar een naam voor, he. Dat noemen ze, het Zwiebertje-effect. En dat komt door Joop Dodere, die is daar mee begonnen. Want Joop Dodere heeft destijds de rol van Zwiebertje gestalte gegeven in de gelijknamige televiesieserie. Dus, ja….dan lok je het zelf uit he….Maar toen dacht ik dus van; “Misschien kan Joop Dodere mij er dan mee helpen, dus ik bel hem op, ik bel Joop Dodere op. Ik zeg; “Hallo, Joop Dodere, het is met Roodkapje, ik wou je zeggen….” PATS OM JE OREN MAN!!!! Nou, dat viel me zo tegen van Joop Dodere he, dat deed mij zo pijn he. Weet je wat ik toen dacht? He? Weet je wat ik toen dacht? Zal ik het zeggen? Of hebben jullie zoiets van, Mwa? Maar zal ik het zeggen? Nou toen dacht ik…Zal ik..Echt waar? Nou toen dacht ik bij mijn eigen; “Oh, oh, oh, oh, oh Joop Dodere” dacht ik. “Wat ben jij ziek bezig…Als jij denkt, Joop Dodere, op zo’n manier, een jongere collega te kakken te kunnen zetten, dan moet je ook niet meer bij mij aan de deur komen, want dan is het ook; TUUT TUUT TUUT!!!” Hahahaha.


Deze tekst is uitgetypt door een van de mensen achter Hans Teeuwen.NET of door een inzending naar Hans Teeuwen.NET, bij het overnemen van deze tekst gelieve dan ook een vermelding naar Hans Teeuwen.NET te plaatsen.

(< Ga terug)