Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

Dieren en tijd (#7 Industry of Love)

Het hele principe van zo'n koekoeksklok is natuurlijk al ridicuul! Waarom moet een dier ons vertellen hoe laat het is? Wat is dat voor waanzin, een dier! Flikker toch op. Iedereen weet, als die nadenkt tenminste, dat als er op deze aarde wezens zijn, waarvan je weet, dat ze schijt hebben aan de tijd, dat je er totaal geen afspraken mee kan maken omdat ze altijd te laat komen, dan zijn het dieren, want zo zijn ze!

Probeer maar eens een afspraak te maken met een das. Loop je door het bos, zie je een das, pak je 'm, en dan zeg je.. morgen zelfde tijd hier! Denk je dat die komt? Doet die niet, interesseert 'm niet, dat vergeet die, want zo zijn ze, laks! En daarom vind ik alle dieren klootzakken. Ik hou niet van vlees, maar ik eet het uit principe.

Het is altijd h, het zal altijd een lastige combinatie blijven, dieren en tijd. Want natuurlijk, kan je op gegeven moment met heel veel toewijding met heel veel geduld, en heel veel wilskracht, oeh, kan je dieren op gegeven moment wel de grondbeginselen van het klok kijken leren, dat kan, maar dan komt een ander probleem. Waar laat je het horloge? Bij een haring bijvoorbeeld. Om de vin? Nee, dus dat moet dan om het middel, om de buik van de haring, ik weet niet of het zo heet, maar zo noem ik het dan, de buik van de haring. Maar dat is dan vaak zo dik onderwater horloge, dat moet, het eerste probleem is dat, eh, hij wil dat niet, dus dan gaat die neeheehee, maar dan doe je het toch maar om, ja, dan gooi je 'm in het water en dan eh, dag haring, en dan zakt die zoef, naar de bodem en dan ligt die daar.. help! help! Ik lig hier al eh..

Eh, ander voorbeeld, de eland, waar laat je het horloge bij de eland? Ik zou zeggen, en jullie waarschijnlijk ook in eerste instantie, de hoef! De hoef, zou je zeggen, maar dat klopt toch niet. Maar kijk, dat kan niet, ik doe dan even voor hier. Dit is de hoef, en ik ben dan zeg maar de eland, loop ik zo, af en toe zo ehhh, nou eh, kijk, op gegeven moment wil die weten hoelaat het is, iemand vraagt het ofzo, nou kijk, dan krijg je dus, kijk, de eland kan primair deze beweging kan die, met z'n poot, deze, en dit, dit doen dieren vaker h, dit, want dan vinden ze om n of andere reden van ja, dat zand, dat moet daar naar toe.

Zijn ze heel erg, ja, dat moet dan. Maar, maar die beweging zijn ze machtig, maar dit, een beweging die cruciaal is bij het klokkijken, kunnen ze niet. En ze gaan dat natuurlijk wel proberen, en een eland dan, in z'n verwarring, eland, hoelaat is het? Eh, aaaah! Breekt die z'n poot, weet die wel hoelaat die z'n poot brak, maarja, dat levert 'm niet direct voordeel op. Dus dat moet niet, oke, waar doen we het dan? Alternatief, we doen het horloge om het gewei, of zoals de Belgen zeggen, het gewh. Daar gaat die zo om heen, en dan hangt het hier zo, en als de eland dan zou willen weten hoelaat het is, dan gaat de eland naar een open plek, zo.. En dan, dan schudden met z'n hoofd en dan moet die 'm zoeken. Oh, daar, oh daar, en dan zo rechtleggen met.. hoef, heel goed, en dan oh, zo laat, dan ga ik nu naar de drinkplaats, of waar die dieren dan ook naar toe gaan, dat weet ik toch ook niet!


Deze tekst is uitgetypt door een van de mensen achter Hans Teeuwen.NET of door een inzending naar Hans Teeuwen.NET, bij het overnemen van deze tekst gelieve dan ook een vermelding naar Hans Teeuwen.NET te plaatsen.

(< Ga terug)