Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

Recensie Rotterdams dagblad (Trui)

De cabaretliefhebbers boffen maar weer. Lang geleden kwamen er van cabaretvoorstellingen wel grammofoonplaten uit, maar die lieten dan meestal niet meer horen dan een selectie van hoogtepunten. Vaak goed geproduceerd en gekozen. Dat wel. Maar daarna kwam er een beetje de klad in en verscheen er niets meer.

Gelukkig is die tijd nu voorbij en bevatten cd’s niet zelden complete registraties van voorstellingen. Zo ook het programma ’Trui’ van Hans Teeuwen. Misschien is het iets teveel van het goede om de héle voorstelling op cd te zetten, maar eerlijk is die aanpak wel. En denk erom, het is dik twee uur steeds weer verbaasd staan van de manier waarop Teeuwen het oude handwerk van de conference hanteert: een verhaal vol goed geplaatste grappen, afgewisseld met een enkel liedjes voor de broodnodige rustpunten.

Het lijkt zo anders wat hij doet, zo onconventioneel, maar na het steeds maar weer luisteren naar deze opname van mei dit jaar in de Kleine Komedie in Amsterdam, blijkt hij toch gewoon het spel te spelen van de man op het toneel die de zaal in zijn macht heeft en daarmee doet wat hij wil. En hoe knap is hij daarin. Het is meteen al raak als hij met het publiek, nauwelijks opgewarmd, aan het bidden slaat om vervolgens o zo verrassend en ook net zo logisch de hele lijn van zijn verhaal tot God op zijn kop te zetten.


Bron: Rotterdams dagblad

(< Ga terug)