Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

Recensie Hans Teeuwen.NET (Remy) (Industry of Love)

“Welkom bij the Sound of Music”,

De show was begonnen. Eindelijk was ik er dan, eindelijk bij een show van Hans Teeuwen. 11 november in het Fortis Circustheater op Scheveningen waar de hele week the Sound of Music speelt, maar nu Hans Teeuwen met zijn nieuwe show, Industry of Love, voor 1300 man, waaronder ik, op rij 2 in het midden. De aankondiging van Hans was gelijk een goed begin van de show.

Vele slechte recensies had ik gelezen, de show zou beneden het niveau van Hans zijn en dat soort verhalen, dus ik was erg benieuwd. De show begon met een leuk dansje, op de maat van de muziek met allerlei gekke gebaren en pasjes, zeer humoristisch. Daarna een fantastisch liedje, met een heel rustig begin, wat daarna over ging op anussen, anussen en nog eens anussen.

Daarna het bekende verhaal van de kikvorsman met de naam David op het dak van een flatgebouw gevolgd door Hans’ verstandhouding met dieren. Hij vertelde over z’n slechte relatie met z’n goudvis, het geven van een spuitje aan de goudvis, en hoe die met een lege vissenkom maandenlang z’n ex-vriendin heeft bedreigt, gevolgd door lege emmers.

Fantastisch hoe die alles verteld, ook al is de grap niet goed, zijn gezicht en scala aan stemmen maken alles tot een grap. Iets daarna kwam toch één van de hoogtepunten van het programma, jammer genoeg nooit op DVD of CD verschenen, het verhaal van de top rechercheurs Jackson & Melone die anderhalf jaar werken aan een fietsendiefstal, schitterend.

Ook vertelde Hans over zijn leuke oom, en deed vervolgens een spelletje met het publiek, het spelletje “Kiekeboe”. Hij verstopte zich een keer of 6/7 en kwam vervolgens terug van allerlei kanten. Hoe kinderachtig ook, het publiek vond het geweldig. Tijdens het verstoppen vond Hans een outfit van “The Sound of Music”, een nazi-jas met een rood hakenkruis op de mouw, Hans deed deze natuurlijk aan en dansde vervolgens op het podium en zingde er tijdens die bezigheid vrolijk op los: “Deutschland uber alles, Deutschland uber alles”.

Na de liedjes over zichzelf het verhaal van zijn jeugdliefde Daisy in Berlijn, jaren 30, gevolgd door het Duitstalige verhaal van Gunther Schneider. Op het einde vond Hans het nodig zijn liefde voor het publiek duidelijk te maken, tussen het podium en het publiek zit een soort net, Hans moest dat net oversteken om bij het publiek te komen, maar onder het net lag een songboekje van “The Sound of Music”, dus gingen we liedjes zingen van The Sound of Music.

Eenmaal overgestoken stond Hans vlak voor me, daar zat een lege stoel, de opmerking van Hans aan de jongen er naast was natuurlijk weer prachtig, maar o zo hard: “Waar is degene die hier moet zitten? Heeft die KANKER?”. Vervolgens ging Hans met zichzelf bezig om zijn liefde te bewijzen, van het knijpen in z’n billen tot een vinger in z’n kont aan toe.

Al met al is Industry of Love een geweldige show, die je zeker niet mag missen, de CD of DVD zijn zeker de moeite waard.


Bron: Hans Teeuwen.NET (Remy)

(< Ga terug)