Wie is Hans Teeuwen? Alle shows van Hans Teeuwen inclusief teksten Hans Teeuwen in de media Downloads Overige Info over deze website
Hans Teeuwen (49)
  Acteur
  Cabaretier
  Regisseur
  Zanger

Solo cabaret:
1995 - Hard & Zielig
1997 - Met een Breierdeck
2000 - Trui
2002 - Dat Dan Weer Wel
2004 - Industry Of Love
2011 - Spiksplinter

Duo/TV/radio:
1992 - Heist
1997 - Mannen v/d radio
2002 - Poelmo

Zanger:
2007 - Hans Teeuwen zingt

© Hans Teeuwen.net 2004-2015
A remy.tv production
Often plagiarised, never matched.

Satanskind (#10 Industry of Love)

Op een dag kwam er bij mijn ijscokar een jongen, die ik nog kende van de middelbare school. En ik gaf hem een ijsje, we waren een beetje aan het kletsen over vroeger, herinneringen op aan het halen, en toen zei die: “Hans, herinner jij je Elly nog?” “Ja, tuurlijk” Ik wist nog wel wie Elly was. “Heb je het al gehoord? Heb je het al gehoord van Elly?” “Nee, wat er is?” “Nou, Elly heeft een satanskind gebaard.” “Oh.” “Ja, Elly die heeft sex gehad met de duivel en daar heeft ze nou een kind van en als dat kind straks 21 is, die zal de macht overnemen in de wereld, de wereld onderdompelen in een ongekende gruwelijkheid en dat zal het einde der tijden betekenen!” Ik zeg: “Godverdomme! Ik zal Elly eens bellen.”

Dus ik bel Elly op. Ik zeg: “Elly, wat heb ik nou gehoord? Heb je het satanskind gebaart?!” “Nou’, zei ze,’ das niet helemaal zeker, hè. Voor dat ik zwanger werd heb ik met twee mannen sex gehad: de een was een stukadoor uit Emmelo en de ander was, ja, Satan, inderdaad, hèhè.” Ik zeg: “Ja maar, Elly! Realiseer je wat dat betekent? Dat kan het einde der tijden betekenen! Mijn god we moeten iets doen!” “Nee’, zegt ze,’ ben je gek. Ik vind het een leuk ventje, ik neem de gok.” En ik in paniek. Ik denk: iemand moet iets doen. Iemand! Maar wie? Ik! Ik, dames en heren, ik kon het weer eens opknappen. Maakt mij niet uit, maar ik was degene die het moest opknappen.

Ik wist niet hoe. Toen ben ik advies gaan vragen bij een oude priester. Was een man, die ken ik van vroeger. Die was vroeger priester geweest, heb ik ooit iets mee gehad, toen was ik maar zo…. En ik dacht: hij weet wat ik moet doen, weet je wel? Dus ik kom bij die man, helemaal in paniek. Ik zeg: “Dit-en-dat, antichrist, we moeten iets doen..!” Hij zegt: “Rustig! Op zich’, zei die,’ is er niet eens zo heel erg veel aan de hand. Het enige wat effe moet gebeuren is: je neemt dat kind effe mee naar de kerk, hoef je hem alleen maar daar even op het altaar te leggen en dan hoef je alleen maar even met een hamer een houten pin, zo, BAM!! door zijn hart heen te jensen en dan is er verder niks aan te hand.” Nou, ik opgelucht, jongen!! Echt waar.

Maar, ik moest dus wel, eerst dat kind te pakken zien te krijgen. Nou, dan heb ik dan behoorlijk gis aangepakt. Wat ik dan deed, ik belde Elly op: “Elly, kom effe langs met die kleine. Ik ben wel benieuwd, ik wil hem wel eens zien. Haha, wel slim. Maare, dus Elly is bij mij thuis, zit die op een stoel, kind ligt in een wieg. En ik zo kletsen met Elly: “Dit en dat en zus en zo. Ja precies! Weet je nog?” Maar toen had ik een hamer, hier, weet je wel? En ik wacht het goede moment af, dus op een gegeven moment: “Ja…dit en dat…dus, ja…ja, dus, ja…” BAF!!! Sloeg ik met die hamer op d’r kop!! Was ze buiten westen! Kon ik dat kind meenemen! Ja…! Nou, kind in een plastic tas, HUP!! Hier had ik die hamer en die pin en ik naar een katholieke kerk toe. Ik kom daar bij zo’n kerk aan, het was al goed laat en ik had m’n handen niet vrij, dus, ja, ik trap die deur daar in.

Ik kom daar binnen, in die kerk, geen rekening mee gehouden dat het Kerstavond was. Stampvolle kerk! En ik, ja fuck it, dacht ik. Het is nu of nooit, dus ik loop toch maar door. Staat daar zo’n priester, ik zeg: “Ga aan de kant, man!” Ja, vervelend, man. Nou, huppakee, kind op dat altaar. Ik zet die houten pin op dat hart, ik haal uit en toen die priester, hè: “Ho ho, dat gaat zomaar niet.” “Was het probleem?!” “Ja, wat bent u aan het doen?” “Ja, dit is de antichrist! Daar moet ik effe een houten pin door zijn hart heen jensen en dan ben ik weer weg hóór! Dan kan je door, met je mis!” Ja, dit en dit, dat moest dan met de bisschop overlegt worden, ik weet het allemaal niet wat. Toen zei iemand: “Weet u wel zeker dat het de antichrist is?” “Ik ben het voor 60% zeker!” 10% er bijgesmokkeld, hè! HA! “Nou,’ zei die,’ vooruit dan maar.” Oké, nou…..

Ik zet de pin op het hartje, ik haal uit en toen ging ik twijfelen. Ik denk, ja, stel nou dat het hem niet is. Ja, dan sla ik een modderfiguur, hè? Ja, dan lachen ze me uit. Dan is het echt van: Hahahaha.…. Maar als het hem wel is, ja, dan laat ik hier een kans voorbijgaan om de wereld te redden, dus: kom op, Hans, verman je. Oké, ik zet de pin weer op het hartje. En ik haal uit….Oh, en ik zag die rode oogjes en ik kon het niet! Ik kreeg het niet voor mekaar. Ik heb die pin en die hamer weggegooit, kind terug in die plastic gedaan, ik heb hem aan die priester gegeven. “Híer, als je het allemaal zo goed weet!”

En ik ben naar huis gegaan en ik voelde me laf. Ik denk: Hans, nou had je de kans om iets groots te doen in je leven. Iets wat er écht toedoet en dan ben je te bang om je handen vuil te maken. Wat ben je voor een lul? Nou, dan kom ik thuis en, ja, Elly, die lag daar nog. Begon net bij te komen. Pissig! “Hoe durf je mijn kind alleen te laten met een katholieke priester!” Ik zeg: “Elly, het is Kerstmis, laten we lief zijn.”


Deze tekst is uitgetypt door een van de mensen achter Hans Teeuwen.NET of door een inzending naar Hans Teeuwen.NET, bij het overnemen van deze tekst gelieve dan ook een vermelding naar Hans Teeuwen.NET te plaatsen.

(< Ga terug)